Marineforeningen i Frederikshavn har lørdag d. 5. oktober gennemført den traditionelle Fregatskydning.

Fregatskydningen finder altid sted på den første lørdag i oktober, hvor der, sideløbende med Fregatskydningen, også er Præmieskydning for hhv. damer og herrer.

Selve skydningen finder sted indendørs i Marinestuen, hvor en indendørs skydebane bliver rigget til onsdagen før skydningen, således skydebanen kan godkendes af Nordjyllands Politi torsdag eller fredag. En sådan godkendelse er en forudsætning for gennemførelse af Fregatskydningen.

I år fik vi en ny Fregatkaptajn, i tæt opløb med den afgående, idet Esben Jensen på skud nr.: 321 sænkede Fregatten, og dermed kunne afløse vores Æresmedlem Torben Madsen på posten som Fregatkaptajn.

De øvrige udnævnelser på Fregatten var:

Skud nr. 3, Dæksdreng: Esben Jensen

Skud nr. 32, Krudtslæber: Tove Jensen

Skud nr. 66, Rorgænger: Lene Klug

Skud nr. 90, Skibskok: Jan Brohus

Skud nr. 115, Udkig: Jens Kruse

Skud nr. 130, Skibssergent: Jan Brohus

Skud nr. 148, Skibslæge: Birgitte Helsinghoff

Skud nr. 179, Artilleriofficer: Mini

Skud nr. 216, Navigationsofficer: Thomas Kruse

Skud nr. 290, Næstkommanderende: Ole Vicevært

Både i Fregatskydningen og Præmieskydningen var ”Kruse-klanen”, som var mødt talstærkt op, stærkt dominerende, og de demonstrerede formidable skydefærdigheder.

I Præmieskydning for Damer var det Heidi Kruse, som løb med 1. præmien, efterfulgt af Gitte Kruse på 2. pladsen og Lene Klug på 3. pladsen.

Det at blive Fregatkaptajn var åbenbart ikke nok for Esben Jensen, så han tillod sig også at vinde 1. præmien i Præmieskydning for herrer, efterfulgt af Jim Winther på 2. pladsen og Preben Olsen på 3. pladsen.

At gennemføre en sådan Fregatskydning er ikke muligt uden Præmiesponsorer, så der skal lyde en STOR TAK for de flotte gaver til alle vores præmiesponsorer.

Ligeledes en STOR TAK til alle de ”Praktiske Grise”, som har været i Kabyssen og de, som har været med til både at stille skydebanen op og rigge af efter skydningen samt de, som tager en ekstra tørn med rengøringen.

På Bestyrelsens vegne

Preben Olsen

Formand